keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Too fat, too skinny

Välillä ihan kauhistuttaa, kun lueskelee toisten bloggaajien blogiinsa saamia kommentteja. Siellä sanotaan varsin terveennäköisiä ja hoikkiakin tyttöjä pullukoiksi, mitä ihmettä? Nykyään normaalipainoinen mielletään lihavaksi ja alipaino on ihailtavaa. Miten näitä mieltymyksiä saisi muutettua parempaan suuntaan? Miksi naisen pitäisi olla täysin muodoton tikkujalka? Kuinka moni normaalipainoinen on törmännyt "läski"-kommentteihin? Itse ainakin pahoitan mieleni, jos joku tulee kommentoimaan ulkomuotoani pahaan sävyyn, vaikka eihän siitä pitäisi välittää. Pakosti ne asiat jäävät kummittelemaan mieleen. Voi kun saisi nämä ainaiset ulkonäköpaineet kaikkoamaan meiltä kaikilta. Mun mielestä KENELLÄKÄÄN ei ole varaa kritisoida toisen ulkonäköä, liittyi se sitten painoon, nenän muotoon, selluliittireisiin tai hörökorviin. Me ollaan juuri sen näköisiä ja kokoisia, kuin luoja on luonut. Jokainen on erinäköinen ja persoonallinen. Onneksi emme ole samasta muotista valettuja toistemme kopioita :)
Itse en ole ollut koskaan alipainoinen enkä ylipainoinen. Nyt ihan viime aikoina on näköjään tullut muutama kilo lisää painoa, mutta ei kai se ulospäin vielä näy? :D Aiemmin olin melko kevyt, mutta siltikään en koskaan ole nähnyt itseäni LAIHANA, ennemminkin hoikkana. Kieltämättä olen ollut hieman ahdistunut kropastani tällä hetkellä ihan vain siitä syystä, että liikunta on jäänyt melko vähälle. Ennen kävin ahkerasti salilla ja välillä uimassa. Nyt en käy kummassakaan. Haluaisin vain koittaa pysyä edes jonkinlaisessa kunnossa. Toivottavasti se kadonnut kuntoilu-into tulisi vielä joskus takaisin. Juuri kun kesä kolkuttelee jo ovella, niin minä olen retkahtanut löhöilyyn ja herkutteluun, ei näin :D 

Ei siis tarvitse olla ylipainoinen kärsiäkseen ulkonäköpaineista. Pahimmat paineet tuntuu olevan juuri niillä, joiden oletetaan olevan aina timmissä kunnossa.

16 kommenttia:

 1. Hyvä postaus!:) Mun mielestä on ihan kuinka nuorille annetaan nykyään paineita ulkonäöstä:/ Ja turhaan olet huolestunut, sillä olet upea!:)<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä, kiitos ihanasta kommentista :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus, hyvästä aiheesta!! Toi on niiin totta eikä mun mielestä oo mitään järkeä sanoa normipainosii ja laihoja ihmisii läskeiks :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, harmi että niin moni kuitenki tekee niin :/

   Poista
 3. ihana postaus ! :>

  oma lukunsa on nämä joille käsitys ''fitness'' on ihan hämärtynyt, syödään pari maitorahkaa hampaat irves ja käydää 2kertaa viikkoon salilla ja tägätää satakuvaa instagraiin #fitness :DD menee hermo
  * tuo tuntuu nykyään olevan erittäinkin suosittua teinityttöjen keskuudessa, pintansa pitää myös vanha laihistelupelleily, syön vaan yhen omenan päiväs nii NYT OON COOL jeeeeeee

  anteeks tää asianvierestä rageeminen mutta ärsyttää:D sulla ei tosiaankaa oo mitään huolta koska oot niin hoikka ja kaunis ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllähän toi tähän asiaan liitty varsin hyvin :D ei vaan tullu itellä heti mieleen mainita vaikka hyvä pointti oli, totta joka sana! kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 4. Tosi kvisn olonen tää sun blogi! Oon niin samaa mieltä tän postauksen kanssa! :)

  käyhän nyt kurkkaa miunkin blogin:
  annika-its-all-me.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. ulkonäköpaineet on kyllä todella raskaita. Tuntuu, että kukaan ei ole milloinkaan hyvä tai oikean kokoinen vaan aina on jollain jotain sanottavaa asiasta.
  Tosin yleensä pahin arvostelija on ihminen itse.. Mie olen ite ollu ylipainoinen sekä alipainoinen. Enkä sitten kuitenkaan koskaan ollut tyytyväinen. Omien korvien sisässähän se ongelma lopulta oli. Sitten kun muuten oli hyvä olla normaalipainoinen niin sai kuulla ulkopuolisilta olevansa lihava tai "tuhtimpi ja pehmeämpi kuin ennen".. :/
  Nyt paineita aiheuttaa raskauden aikana kerääntyneet 10 kiloa, jotka painoindeksin mukaan nakkaa mut ylipainoiseksi (joojoo painoindeksit ei päde raskaanaoleviin, mutta onhan sitä vaa'an lukemaa silti kauhea kattoa :D )

  Ois se vaan ihanaa kun saataisiin tämmöset "elinkelpoisuuskriteerit" poistettua ja saataisiin kaikki olla rauhassa sen kokoisia kuin ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta :) kyllä sitä kuitenkin itse on se pahin itsensä kritisoija. Oon huomannu, että ei kyllä kannata sitä vaa'an numeroa kytätä vähän väliä. Onneksi en itse omista edes vaakaa niin ei tarvitse olla koko ajan puntaroimassa itseään, hulluksi siinä tulee :D Paras tapa huomata lihoneensa/laihtuneensa jos omat vaatteet tuntuvat liian isoilta/pieniltä. Kiitos mahtavasta kommentistasi!

   Poista
 6. Tää on niin totta tää sun koko tekstis! Oon niin samaa mieltä sun kanssa tosta, että laihuutta ihannoidaan ja, että normaalipainosia/kokosia tyttöjä pidetään läskeinä. Itseänikin on haukuttu läskiksi vaikka en mielestäni todellakaan ole läski mutten mikään tikkulaihakaan, koska kuitenkin urheilen aika paljon. En oo ylipainoinen myöskään, vaan ihan normaalimitoissa olen. Ihmiset ei vaan tunnu tajuavan, että ei ole läskiä olla urheilullinen ja omistaa muotoja. Oon saanu kuulla koostani monta kertaa koulussa, sillä ihmiset olettavat, että koska urheilen, niin olen myös LAIHA ja kun he näkevät minut on huudeltu "hei onko mäkkiruoka maistunu" tai "eikö urheilu enää kiinnosta" vaikka urheilen edelleen aivan yhtä paljon kuin ennenkin enkä tykkää edes hampurilaisista tai muutenkaan pahemmin roskaruuasta. Laihuus ja urheilu liitetään usein yhteen, vaikka tosiasiassa urheilijat yleensä juuri eivät ole mitään tikkulaihoja, koska heillä on niin paljon lihasta. Anteeks tää kauheen pitkä stoori mut oli vaan pakko tulla kommentoimaan ja purkamaan vähän ajatuksia.

  http://iiratuuli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä. voi ei, ei kuulosta hyvältä! :/ juuri tällasista kommenteista pidän, kiitos! :)

   Poista
 7. Tosi hyvä teksti ja tärkeästä aiheesta! Oon sun kanssa täysin samaa mieltä. Mua järkyttää se, kuinka netissä voidaan anonyyminä tulla heittelemään ihan mitä vaan toisten kuviin ja blogeihin. Haukutaan ilman syytä anorektikoksi, läskiperseeksi, pakkasen raiskaamaksi pulkannaruksi ja pullukaksi. Millä oikeudella? Eihän meistä kukaan ole täydellinen! Eikä tarvitsekaan olla. Niin kuin sanoit, on hyvä, ettei me olla kaikki saman näköisiä ja kokoisia. On ihanaa, että maailma on täynnä erilaisia ihmisiä.

  http://stressipallona.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta :) mun mielestä anonyymi kommentointi voitaisiin vaikka kokonaan sulkea kaikkialta. Loppujen lopuksi eihän se bloggeriin tms rekisteröityminen olisi vaikeaa. Olisi hyvä, jos kaikki kommentoisivat omalla nimellään.

   Poista
 8. Sulla on tosi kaunnit silmät ja ihanat hiukset :)

  http://goodfeelingfrida.blogspot.fi/

  VastaaPoista