sunnuntai 3. marraskuuta 2013

It's my opinion

Joku ehdottelikin aiemmin, että tekisin mielipidepostauksen teiniäitiydestä. Mikäpäs siinä. Kirjoitan nyt mielipiteeni ylipäätään siitä, milloin mielestäni on oikea aika ryhtyä perustamaan perhettä.

Mun mielestä perheenlisäys kuuluu elämään vasta siinä vaiheessa, kun on löytänyt sen varmasti oikean kumppanin, jonka kanssa todella aikoo viettää loppuelämänsä ja suhde on siis vakavalla pohjalla (häät ja muut suunnitelmissa) ja takana olisi jo useampi vuosi seurustelua. Molemmilla osapuolilla on oltava koulut käytynä ja vakituinen työpaikka sekä säännölliset tulot, jotta sitä tulevaa perhettäkin voisi sitten elättää ilman pelkoa perseessä koko ajan tullaanko tässä sittenkään toimeen mitenkään. Oma yhteinen kotikin on mielestäni jo oltava eikä mikään kuppainen pikkuinen vuokrakämppä.

Itse tunnen useammankin omanikäiseni ystävän lähipiirissä, joilla on jo lapsi (ja kaikki nää muut suuret suunnitelmat kuten avioliitto, omakotitalo ymym). He kyllä vaikuttavat kypsiltä ja vastuullisilta aikuisilta ikäisekseen, vaikka nyt välillä ei vieläkään uskoisi, että he oikeasti ovat jo siinä elämänvaiheessa. Itse todellakin tulen vielä kaukana perässä. Tällä hetkellä perheenlisäys olisi ehkä hirvittävin asia mitä voi olla olemassa. EIEIEIEII. Ei tule kuuloonkaan, että minä alkaisin tässä ryhtymään äidiksi taikka muuta vakavaa vastaavaa :D Saatikka naimisiin.. not! Oon vain vielä niin "pentu" ja haluan nauttia tästä nuoruudesta ja juhlia ja nähdä maailmaa ja etsiä vielä sitä omaa juttuani ja paikkaani. Katsotaan asiaa sitten uudestaan silloin joskus kolmikymppisenä :D Oon vielä aivan liian nuori, malttamaton ja seikkailunhaluinen asettumaan aloilleni.

Kuva täältä

Itse laskisin kaikki alle 25-vuotiaat, joilla ei ole vakituista työtä ja kunnon koulutusta/ammattia, teiniäideiksi ja-isiksi. Vaikka teini-ikähän varsinaisesti kestää siihen 19-vuotiaaksi asti, mutta silti. Se on mun mielipide, että kaikki alle 25-vuotiaat (esim. opiskelijat) voidaan mieltää teinivanhemmiksi. :D Tietysti kyllähän jotkut (mutta melko harvat) ovat jo heti parikymppisenä valmiita perustamaan perheen ja ei siinä mitään, jos se on todella sitä mitä he haluavat niin en näe siinä mitään pahaa. Jokainen tavallaan :) Loppujen lopuksi kaikki riippuu siitä omasta ja puolison henkisestä kypsyydestä ja elämäntilanteesta.

Mitenkäs sitten nämä teinien vahinkoraskaudet? En oikein osaa sanoa asiaan muuta kuin että hoi järki päähän ihmiset! Pitää olla jokaisella sitä järkeä päässä edes sen verran, että osaa pitää huolen ehkäisystä, vaikka olisi kuinka kännipäissään tahansa. Ei mulla muuta.

Mikäs on teidän mielipide asiaan? Kommentteja ja teidän mielipiteitä otetaan mielellään vastaan!

18 kommenttia:

 1. Mä en tuomitse teiniäitejä, jokainen taplaa tyylillään, mutta samaa mieltä siitä asiasta olen että ehkäisystä pitäisi osata huolehtia, vaikka olis mikä tilanne tahansa. Kiva postaus oli :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Niin en minäkään tuomitse, jos joku haluaa vaikka jo 16-vuotiaana ryhtyä äidiksi, jos vaan oikeasti tietää ja osaa kantaa vastuunsa ja osaa olla huolehtiva aikuinen :) kiitos!

   Poista
 2. Hehheh, ensiksi katsoin äkkiä vaan, että ootko raskaana itse, kun tuossa oli testin kuva, ennen kuin mitään tarkemmin luin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha ei nyt sentään! :DD Siitä ei ole pelkoa ;)

   Poista
 3. oon sun kanssa täysin samaa mieltä asiasta :D

  http://dobbybefree.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. oon samaa mieltä!! Tää oli tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Näitä mielipidepostauksia on kyllä mukava tehä :3

   Poista
 5. hyvä mielipide postaus sulta:-) mie en ite edes tiedä vielä haluanko lapsia..minusta on surullista miten jotkut ei osaa pitää huolta ehkäisystä niin että tulee vahinkoraskaus..:/


  forangelseyes.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti:) niinpä, se on vähä huono homma :s

   Poista
 6. Mä olen myös samoilla linjoilla sun kanssa. Täytän alkuvuonna 21 ja mua oikeesti hirvittää, miten monta teiniäitiä löytyy tuttujen ihmisten joukosta! Nuorin tietämäni teiniäiti oli vasta 14-vuotias ja suurin osa muista on 16-vuotiaita. Mun on hirveen vaikea uskoa, että peruskoulun hädin tuskin suorittanut teini voisi kyetä olemaan hyvä äiti, varsinkaan kun suurimmalla osalla ei siinä vaiheessa ole suurta omaisuutta tai työtä, jota kautta rahaa tulisi. Tietysti jokainen taaplaa tavallaan ja ihmiset on erilaisia, mutta joku roti pitäis sentään olla :D

  VastaaPoista
 7. Jokainen tosiaan talsii tavallaan. Osa teineistä saattaa olla parempia vanhempia kuin +30 vuotiaat töissä käyvät. Kaikki riippuu ihan ihmisestä. Mutta teinit pitäisi saada paremmin pitämään ehkäisystä huolta ja ymmärtämään sen tärkeyden. Osasta tuntuu olevan niin "noloa" alkaa kaivella jotain kortsua esiin ennen hommia.

  http://love-ornothing.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinno joo se on kyllä muuten totta! Joku 18-vuotias voi olla paljon henkisesti kypsempi kuin joku kolmikymppinen. Tosiaan ihmisestä kiinni :)

   Poista
 8. mun mielipide on se jos pystyy pitämään huolta lapsesta ja on hyvät perhesiteet ja kaveri suhteet ketkä tukevat, niin ei ole mitään ongelmaa. ja jos lapsen isä olisi niin idiootti ettei halua lasta niin olisi se sitten pakko kasvattaa itse.
  ja on se nyt paljon kivempi joskus 20-30vuotiaana olla se lapsi , kun et oot 45 ja sulla on 1 vuotias lapsi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo no ei milllonkaan yli neljänkympin mutta just ehkä joskus sillo kolmikymppisenä :D se on vaa mun mielipide et en haluis ite tässä vielä nyt parikymppisenä hommata yhtään mitään sellasia... :D

   Poista
 9. tosi mieleenpainuva postaus! samaistuin niin mielipiteisiisi :) muutenki kiva postaus
  mutta blogi onn kokonaisuudessaan mukava, ihana ulkoasu ja etenki banneri!! =)

  http://bymarika.blogspot.fi/

  VastaaPoista