maanantai 26. tammikuuta 2015

Asiaa e-pillereistä

Tästä aiheesta mulla ois ollu mielipiteeni sanottavana jo aikoja sitten, mutta nyt lopulta sain oikeasti aikaiseksi kirjoittaa sen tänne. Olisi hienoa, jos saataisiin tänne postauksen oheen hieman keskustelua aiheesta. Kertokaas siis ihmeessä omia kokemuksia ja mielipiteitä e-pillereiden käytöstä :)


kuva: weheartit

Aloitin kyseiset "pahaiset" pillerit joskus amiskan aikoihin, koska halusin kokeilla auttaisivatko ne oikeasti huonoon ihoon ja tietysti myös seurustelusuhteen takia. Erityisesti pillereiden aloittamisen rimaa laski niiden helppo saatavuus. Koulun terveydenhoitajalta sai useamman kuukauden pillerit ilmaiseksi. Taisikohan olla jopa ihan puoleksi vuodeksi. Pakkohan mun oli niitä ihan uteliaisuuttani kokeilla ja siitä se sitten lähti. Olisin todella toivonut, että joku olisi ollut silloin kieltämässä niitä minulta.

Öö taisin kokeilla kaiken kaikkiaan paria eri pillerimerkkiä, eka Yazeja ja sitten vähän vähemmän hormoneja sisältäviä Mirellejä. Alku vaikutti hyvältä, ihon kunto alkoi oikeasti parantua eikä finnejä tullut enää läheskään niin paljon kuin normaalisti. Tää positiivinen vaikutus kylläkin alkoi näkyä vasta noin puolen vuoden käytön jälkeen. Moni myös väittää ja pelkää sitä, että e-pillerit lihottavat. Se on mielestäni täysin puppua! Itse jopa laihduin useamman kilon e-pillereiden käytön aikana, eli eivät todellakaan lihota yhtään ketään. Ja toi laihtuminenkaan tuskin mitenkään liittynyt pillereihin vaan elämäntapaan. Eihän ne pillerit sitä roskaruokaa sun suuhun tunge.

Ikävä kyllä e-pillereistä alkoi tulla myös niitä ei niin kivoja sivuvaikutuksia. Ylimääräisten hormonien takia musta tuli vielä normaaliakin herkempi, mielialat vaihtelivat hetkessä ja välillä itkin ihan jostakin mitättömästä asiasta ja ihmettelin, että miksi hitossa mä edes itken? :-D Ne sai oikeesti mut (ja varmaan jonkun muunkin läsnäolijan) ihan sekaisin. Se aika oli kyllä niin tunteiden vuoristorataa kuin vain voi olla. Aiheutti tietysti myös pienimuotoisia ongelmia silloin tällöin. En oikeesti enää itsekään välillä ymmärtänyt, että miten voin olla näin itkupilli ja rasittava :-D Näin jälkeenpäin ei voi kuin nauraa niille kaikille oudoille jutuille, mitä ne sai aikaan. Eikä siinä vielä kaikki. Mun migreenikohtaukset pahenivat ihan mahdottomiksi. Juurikin silloin mä sain hajotettua tän leukanikin, kun sain sen jonkun oudon ja pahan kohtauksen ja pyörryin ja löin leukani pahasti patterinkulmaan. Siitäpä hyvästä koreileekin sit mun leuassa edelleen tää arpi.. Silloin päätin, että nyt mä lopetan nää pillerit, oli miten oli kun henkihän tässä lähtee kohta. En halua enää tunkea itseeni mitään ylimääräisiä mömmöjä, mitkä vaikuttavat näin paljon.

Lääkärissä juteltiin pillereiden lopetuksesta ja ne vaan tuputti mulle uutta, vähempi hormonista pillerimerkkiä. Ei auttanut. Sitten he tuputtivat mulle väkisin minipillereitä. Pakkohan mun oli ne niiden mieliks ottaa, mut en mä niitä päivääkään syönyt. Jossakin vanhojen tavaroiden seassa ne varmaan vielä on tai voi olla jo roskiksessa, en tiedä eikä kiinnosta. Lopetin siis pillerit ihan omatoimisesti, kuuntelematta minkään gynekologin tai lääkärin neuvoja.

Nyt pillereiden lopettamisesta on kulunut jo aikalailla pari vuotta ja olen todella tyytyväinen päätökseeni! Kadun vain sitä, että koskaan edes niiden napsimisen aloitin. Onhan niillä suurin ehkäisyteho ja niin poispäin, mutta silti ne kaikki haittavaikutukset kumoaa ne pillereiden hyvät puolet ihan 6-0. Mun iho onneksi ei ole lopettamisen takia mennyt missään vaiheessa kovin pahaksi. Suhteellisen normaalina pysynyt ja muutenkin mun on ollut paljon parempi olla ilman niitä :)

Toivoisin todella, että jos harkitset e-pillereiden aloittamista niin mieti oikeasti pitkään, että haluatko oikeasti siihen hormonihelvettiin. On niitä muitakin vaihtoehtoja. Ja jos sulla yhtään on taipumusta migreeniin, niin älä edes harkitse. Mulla ei ole e-pillereistä paljoa hyvää sanottavaa ja näin on juuri hyvä, ilman mitään ylimääräisiä hormoneja kehossa :)

No mitenkäs teillä? Toimiiko teillä pillerit hyvin? Onko ollut sivuvaikutuksia tai muuta mukavaa? Mielipiteitä ja kokemuksia raapustelkaas kommenttikenttään, kiitos! :)

34 kommenttia:

 1. Onpa harmi, että sulla kävi noinkin ikävästi.. Mulla taas on aivan toisenlaiset kokemukset. Positiiviset. Söin n. vuoden tai parin Yazeja ja sitten vaihdoin samantapaiseen, mutta paljo halvempaan merkkiin cypretyliin. Mulla ei ole mitään huonoja kokemuksia :o.. Ruokahalu on kyllä hyvä ja herkkuja tekee mieli. Mutta paino pysyy hallinnassa, ihan niinkuin sanoit ei ne pillerit itsessään lihota (ruokahalut/himot) itsestään se on kiinni mitä suuhunsa laittaa :D Kyllä minäkin olen herkistynyt, mutta aina muutenkin ollut herkkä joten eipä ole onneksi sen kamalampaa. Itku pääsee kyllä joskus ihan turhistakin ja ihmettelenkin joskus, mutta en niinkään jaksa välittää. (: Toivottavasti sitten löysit itsellesi jonkin paremman ehkäisykeinon ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin no hyvä, että sulle on ne sopinu hyvin! :) Se kun on niin yksilöllistä, toisille käy ja toisille ei sit ollenkaan. Ite en siirry pillereihin enää koskaan :D

   Poista
 2. Samanlaisia kokemuksia täälläkin. Itse olen kokeillut ööö 5 pillerimerkkiä + ehkäisyrengasta. Never again! Ja lääkärit senkun jaksaa tuputtaa, gynekologit on ainakin omassa tapauksessani ymmärtäneet paremmin, kuin terveyskeskuslääkärit ja "neuvolalääkärit". Oliko sun migreeni aurallinen? Järkyttävää jos oli, ja pillereitä tuputtettiin silti. Mielestäni nämä päätökset pitäisi voida tehdä itse, eikä lääkärin painostuksesta. Sehän on joidenkin mielestä suorastaan järkytys, jos ei käytä hormonallista ehkäisyä!!!! :D

  "Onhan niillä suurin ehkäisyteho.." Tämä muuten pisti silmään. Suurin teho mistä? Ei e-pillereillä ole suurin ehkäisyteho, sitä ennen tulevat ainakin sterilisaatio, hormonikierukka ja ehkäisykapseli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hienoo että en oo ainut :D Juu aurallinen migreeni juurikin... ei mulla varsinaisesti koskaan ennen pillereitä ees ollut minkään sortin migreeniä, mut sit niiden aikaan se puhkes ja pahasti :s ihan kauheita oli ne olotilat D: lääkärissäki vaan sit sanovat että no ei niillä pillereillä oo mitään osuutta asiaan että ei tarvii asialle tehä mitään.. justjoo :D

   Ja joo lääkäreillä kyllä ainakin mun kohdalla ollu ihan kauhee painostus että ehdottomasti pitää olla joku hormonaalinen ehkäisy, mitään muita vaihtoehtoja ei edes tunneta tai siis sellasia ei ilmeisesti edes ole.. :D

   aa okei no toi oli vähän huonosti sanottu. Mut näistä yleisimmistä ja käytetyimmistä tavoista se luotettavin keino :D

   Poista
 3. onko sulla diagnosoitu migreeni? millaisia oireita sulla on, ja miten usein kohtauksia/kuinka pitkiä kestoltaan? uskallan epäillä, että et oo ainakaan lääkärin pakeilla käyny ton "migreenis" kanssa. nimittäin jos migreeni on diagnosoitu, ei yhdistelmäehkäisyä saa enää käyttää.

  toisekseen, niitä pillereitä ei oo pakko ottaa kenenkään lääkärin mieliks, se nyt on ihan omaa tyhmyyttä.

  ja kolmanneksi, jos sinä et ole lihonut e-pillereiden käytön aikana, se ei tarkoita että joku muu ei voisi. omat kokemukset ei muuta asioita faktoiksi miljoonien muiden ihmisten kohdalla. lihominen (tai tarkemmin ottaen ruokahalun kasvaminen) on yksi tutkittuja e-pillereiden sivuoireita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oon käynyt ja sanoivat että aurallinen migreeni.

   Nykyään mulla on todella harvoin migreeniä. Sellasia kohtauksia ei ole tullut piiitkään aikaan. Olen onneksi osannut ajoissa varautua jos vähänkin tuntuu siltä että saattaisi migreeni iskeä :) Yleensä on just huimausta/pahoinvointia ja näkee just sitä sahalaitaa silmissä ymymym. Mulla pääasiassa tota aurallista migreeniä aiheuttaa jos on lihakset pahemmin jumiutunu/kipeenä. Juurikin hartia,yläselkä ja niskan seutu.

   Ja silloinkin kun se lääkäri mulle ne pillerit anto niin kyllä sanoin että en niitä halua enkä tarvii mutta silti se ne mulle tunki mukaan :D Jos nyt vaikka muuttaisinkin mieltäni mutta en..

   Poista
  2. silloin lääkäri syyllistyy hoitovirheeseen, jos diagnosoidusta migreenistä huolimatta määrää yhdistelmäehkäisyä. veritulpan riski kasvaa tällöin todella suureksi.. oletko siis käynyt ihan neurologilla vai yleislääkärillä?

   Poista
  3. yleislääkäri :|

   Mut sillon kun aloitin pillerit nii ei ollut tietoo migreenistä. Se tuli niiden alotuksen jälkeen, mutta ei ne käskeny pillereitä lopettamaan vaikka kyselin että pitäiskö. Noo onneks lopetin ne sillon ihan ite D:

   Poista
  4. ei sulla silloin ole migreenidiagnoosia. ne menee aina neurologin kautta.

   Poista
  5. aa no eipä oo tullu siellä asti käytyä ja nyt tässä vaiheessa se on jo ihan sama kun ei ole enää väliä. Riittää nyt tää että ite tiedän, että on tommosta aurallista migreeniä enkä enää koske niihin pillereihin niin kaikki on hyvin :D

   Poista
  6. no ei sulla kovin kummonen aurallinen migreeni sitten oo, jos et ees lääkehoitoo tartte kohtauksiin.. tiesitkö, että niitä kohtauksia pitää olla 4-7, ennrn kuin voidaan edes epäillä migreeniä.

   Poista
  7. no ei enää oo, luojan kiitos :D Helpotti tosiaan ku lopetti ne pillerit. Ja jos joskus tuntuu et alkais migreeni (tai mikä nyt sit onkaan, kun sitä ei ole neurologilla asti diagnosoitu:D) nii burana on helpottanu ku ajoissa muistaa ottaa.

   Poista
  8. Migreeniin ei auta normaali burana -.- ::D

   Poista
  9. mulla auttaa JOS tarpeeksi ajoissa ottaa. Ja en oo näköjään myös ainut jolla toimii :D Mutta ainii eihän mulla varsinaista migreeniä enää oo.. eipä mulla nykyää oo ollu oikeestaan ollenkaan koska ei pillereitä käytösssä jotka niitä aurallisia kohtauksia aiheuttais.

   Poista
 4. mä alotin zoely nimiset pillerit yli vuos sitten ja on ollut vaan positiivisia kokemuksia:)! mulla oli pillereitä ennen tosi runsaat ja kivuliaat kuukautiset,nyt kuukautiset on todella paljon rauhoittunu ja kivut hävinneet kokonaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aa nonii no hyvä että on myös teitä, joille ne sopii :)

   Poista
 5. Mulla kyllä Yazit lihottivat 5kg, vaikka elämäntavat ei muuttunut mitenkään. Ja vaikka tän painon nousun myötä aloin kiinnittämään enemmän huomiota mitä suuhun laitoin, ei paino laskenut. 9kk jälkeen vaihdoin Yazit toisiin e-pillereihin ja yllättäen nämä Yazien aikana tulleet 5kg katosivat vaikka palasin "normaaliin" elämäntapaani, jota siis olen noudattanut jo kauan ennen e-pillereiden käyttöä. Ja nyt olen ollut pillereiden vaihdosta asti siinä samassa painossa jossa olin ennen e-pillereitäkin :) Yksilöllisiä juttujahan nämä ovat, joten mielestäni on vähän harhaanjohtavaa sanoa "pillerit eivät lihota yhtään ketään". Yazien aikana ruokahaluni ei edes ollut erityisen suuri, oloni oli vain jatkuvasti turvonnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aijjaa no sinänsä jännä että jos ei edes syö sen enempää ja silti lihoo noinkin paljon ihan tosta noin vaan :o nii eipä näitä asioita voi yleistää, kun on aina niin yksilöllistä. Veikkaisin kuitenkin että suurinta osaa käyttäjistä ne ei lihota :D

   Poista
 6. 2,5 vuoden aikana kokeilin 3 eri pilleri merkkiä + yhtiä pilleireitä 2kertaa. ja en voi sanoa kun maailman hirveintä myrkkyä ihmiselle..

  viimeisimmät pillerit oli niin hirveet että puistattaa ajatus näin jälkikäteen.. Tissi oli niin kipeet että hyvä ettei itku päässy jos niitä hipasi, ja et voinu mahalleen olla koska ne oli niin kipeet.. Tucca näytti heti pesun jälkeen kuivuttua, siltä kuin sitä ei olisi edes pesty. Naama kukki, kun milläkin teini ikäisellä... Ja sitten alkoi todella oudot rinta kivut, jonka vuoksi minulla epäiltiin keuhkoveritulppaa.. onneksi sitä ei ollut, mutta siihen jäi pillereitten syönti, ja kaikke "vaivatkin" hävin sen sileän tien...

  Lääkäri sanoi että voin jatkaa pillereiden syöntiä, mutta lopetin heti siihen! Ja selvitinkin asiaa jos olisi sitten jotain muuta vaihtoehtoo, ja pääsin sitten paikkakuntani perhesuunnittelu neuvolaan jutskailee asiasta, ja siellä lääkäri sanoi että minulla on ollut hengenvaarallista ylipäätään syödä pilleireitä, koska veranpaine on vähä koholla. Niin tässäkin se että toinen lääkäri sanoo syö vaan, ja toinen sanoo sitten monen vuoden syönnin jälkeen että se on hengenvaarallista.. Niin laittaa vähä miettimään että minkälaisia pösilöjä sitä nykyaikana töissäkin on....

  Mutta itse en suosittele pilleireitä KENELLEKKÄÄN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi vitsi.. :/ Oon sun kanssa TÄYSIN samaa mieltä! Mustakin välillä tuntu että mulla varmaan oikeesti kohta henki lähtee kun oli välillä sellasia tosi outoja kohtauksia.. mut eipä ne tuolla lääkärissä osanneet sanoo juuta eikä jaata.. pyörittelivät vaa päätää että eivät tiiä mistä johtuu, just näin.

   En todellakaan itsekään suosittele pillereitä kenellekään. Hyvä että sä pääsit eroon niistä ja niiden tuomista vaivoista :)

   Poista
 7. Joo oot kyllä ehkä vähän liikaa yleistäny tässä.. Minipillerit sisältää vaan sitä ehkäisyhormonia, että siitä ei kyllä samanlaisia hormonihöyryjä pitäis saada kun e-pillereistä. Mulla oli e-pillerit ja kyllä sen huomas muutki että oon turvonnu. Vaihdoin sitte mineihin ja hoitaja huomautti ku paino on pudonnu. Sanoin että painoin viimeks enemmän niitten e-pillereiden takia, hoitajaki sano että nii se voi olla, ei välttämättä oo lihomista mutta ne on keränny nestettä kehoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii no nestettä ne varmaan joo kerää useemmilla. Varmasti sillon myös mullakin vähä, mutta ei se pahemmin mun painoon vaikuttanu, kilo sinne tänne :D

   Ja juu eipä sitä passais nii paljoo yleistää. kummiski suuremmalla osalla käyttäjistä ei varmaankaan lihota sen kummemmin, että asiaan mitenkään kiinnittäis huomiota.

   Poista
 8. Itse meinasin joskus aloittaa pillerit, koska kuvittelin ettei pelkkä kumi muka riitä. Paskan vitut, onneks muutin mieltäni ajoissa enkä alkanu syömään niitä :D En ees halua tietää mitä kaikkia sivuvaikutuksia ne ois mulle mahdollisesti aiheuttanu. Muutenkin, on äärettömän surullista kun osa ihmisistä syö edelleen sokeana pillereitä sivuvaikutuksista huolimatta, koska "tuntuu paremmalle ilman kumia."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jes hyvä ettet ees missään vaiheessa niitä aloittanut! :D Oikein. Niinpä.. noo jokainen tavallaan. Joillekin ne pillerit ehkä jotenkin sopiikin :) Mut ite en ketään suosittelis edes kokeilemaan ja alottamaan niitä.

   Poista
 9. Mulla ei akneen auttanut mikään, söin monta antibioottikuuria ja kokeiltiin kaikki aineet, sitten terkkari ehdotti mulle akneen tarkotettuja e-pillereitä. Olin tainnut tuolloin täyttää juuri 14 vuotta, olin lähinnä anorektisen laiha - en vaan lihonut vaikka söin. Muutamassa kuukaudessa akne hävisi kokonaan ja kiloja tuli VIHDOIN n. 7kg (en usko, että kaikki pillereistä aiheutunutta turvotusta, vaan varmasti ikää tuli sen verran että aloin sitten muutenkin lihoa). Vieläkin olen hoikka, mutta luut ei sentään paista. Sivuvaikutuksia ei tullut vaikka nää pillerit on korkeahormoonisimpia, mitä myydään. VIeläkin 3 vuotta myöhemmin syön samoja pillereitä, enkä halua vaihtaa vaikka jossain kohtaa varmaan pitäisi ton hormoonimäärän takia. Matalahormoonisiin en halua koskea, ikinä. Niistä olen kuullut liian paljon paskaa ja tiedän monta ihmistä, jotka on tulleet raskaaksi esim Yazien läpi.

  Mun mielestä on naurettavaa, että ihmiset on aina kauhuissaan "eieieiei ei ikinä e-pillereitä!! saat ainakin veritulpan ja lihot 15kg ja susta tulee hirviö". En suosittelisi aloittamaan niitä niin nuorena kuin minä, mutta aina niitä voi kokeilla ja lopettaa/vaihtaa kun siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ärsyttävää myös sekin, että niitä tuputetaan ihan kaikille, että "käytäkäytä e-pillereitä! ei oo mitään muita vaihtoehtoja" Juu eipä niin.. :D Itsekin varsin hyvin tullut jo useamman vuoden toimeen ilman niitä ja takaisin ei oo paluuta :)

   Mutta hienoa, että sulle noista oli apua :)

   Poista
 10. Tärkeän aiheen olet nostanut esille! Tästä pitäisi saada julki keskustelua mahdollisimman paljon, sillä edelleen pillereitä määrätään varsin heppoisin perustein eikä infota tarpeeksi myöskään mahdollisista sivuvaikutuksista. Omalla kohdallani e-pillerit (söin yasmin merkkisiä pillereitä) saivat sekä pääkopan että koko kehon ihan sekaisin. Hyvin samantyyppisiä oireita sain kuin sinäkin tuossa mainitsit, eli migreenikohtaukset pahenivat, mielialat vaihtelivat, itkin ihan kummista asioista. Lisäksi paino nousi ja nestettä kertyi kroppaan herkemmin. Aineenvaihdunta oli myös selvästi hitaampaa. Iho ja hiukset puolestaan pysyivät pillereitä syödessäni hyvässä kunnossa, mutta siinäpä ne ainoat positiiviset puolet olivatkin. Lopetin pillerit pari vuotta sitten kyllästyttyäni kaikkiin kurjiin sivuvaikutuksiin. Olotila kohentui pian tuon päätöksen jälkeen valtavasti! Paino putosi samoihin lukemiin jossa se oli ollut ennen pillereiden aloitusta, aineenvaihdunta vilkastui, mieliala piristyi ja tunsin taas olevani oma itseni :) Pillereiden lopettamisesta (eli hormonitasapainon muutoksista) johtuen sain kuitenkin hurjan hiustenlähdön ja menetin noin puolet hiuksistani. Ihokin mokoma päätti aloittaa uuden teini-iän, eli rasvoittuu paljon enemmän kuin aikaisemmin. Nämä ovat kuitenkin pieni hinta siitä kokonaisvaltaisesta olotilan ja elämänlaadun kohentumisesta, jonka pillereiden lopettamispäätös toi tullessaan. Enää en niihin mömmöihin koske!

  Tulipas pitkä kommentti, vaikka kuinka yritin tiivistää...No mutta, halusin jakaa tähän oman kokemukseni, jos se vaikka auttaisi jotakuta joka miettii pillereiden lopettamista. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan elämää ilman ylimääräisiä hormoneja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Esim. itsellenikään ei silloin taannoin kukaan kertonut sen enempää pillereiden haittavaikutuksista tai luulin että ne olivat todella harvinaisia varsinkin sellaset vähän vakavemmat vaikutukset. En todellakaan tiennyt, että ne voisi oikeasti muuttaa ihmistä niin paljon.

   Hienoo, että kerroit sun omista kokemuksista, näitä on aina kiva lueskella ja hyvä tietää, että ei ole todellakaan ainut, joka joutunut pillereiden takia kärsimään D: Itse olen juuri samaa mieltä sun kanssa, että ilman ylimääräsiä hormoneja eläminen on vaan niin paljon parempaa :)

   Poista
 11. Aloitin e-pillereiden syömisen 2011. Yazeilla mentiin 3 vuotta ja en ollu tyytyväinen. Laukaisi piilevän migreenin ja kamalin migreenikohtaus oli,kun menetin suoranaisesti muistini. Ja paino nousi. Ja ruokailu tottumuksia en ollut vaihtanut muuta,kun terveellisempään suuntaan,joten ei ainakaan sieltä se painon nousu johtunut,vaan pillereistä. Pillereiden takia painoa ei meinaa millään saada alaskaan,kun hormoonit käy ylikierroksilla. Ja tämän totesi lääkärikin. Vaihdettiin Zoelyyn. Syönyt pian vuoden ja ei mitään muutosta. Tosin migreenistä en ole yli vuoteen kärsinyt. Yhtä huonoja molemmat silti omasta mielestäni,kun painoa tullut reippaasti niiden takia ja puppu puhetta on se,että sitä painoa ei joillakin tulisi e-pillereistä. Nimittäin tulee. Jos syömistään on muuttanut terveellisemmäksi ja silti tulee painoa,niin kyllä se pillerit on syypäänä. Syön kuitenkin nyt loppuun pillerit ja katselen syksyllä mitä keksii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu mulla kans migreeni tuli kuvioihin pillereiden aloituksen jälkeen :/ Kuulostaa kyllä sullakin noi sivuvaikutukset sen verta huonoilta että sinuna ainakin lopettaisin pillerit :s Oma päätöksesihän se on, mutta ite en ainakaan oo katunut lopetuspäätöstä missään vaiheessa :) Mahtavaa olla ilman ylimääräsiä hormoneja ja muutenkin 10 muuta ongelmaa vähempi :-D

   Mulla ei ihme kyllä paino noussut. Kyllä se nestettä kroppaan kyllä keräsi ja oli tosi turvonnu olo aina välillä mutta silti painoon se ei sen kummemmin vaikuttanut.

   Poista
 12. Tää on jo aika vanha juttu mutta haluun silti kertoa omat kokemukseni! Ite oon syönyt melkein 3 vuotta zoely-nimisiä pillereitä ja pelkkää positiivista sanottavaa. Mulla kuukautiset kesti ennen 7 päivää ja hirveen runsaina ja kivuliaina. Hemoglobiini oli vaarallisen alhaalla ja joka kuukaus oksensin kun oli niin kamala olo enkä päässyt kolmena ekana päivänä sängystä ylös. Sitten pillereiden avulla menkat niukentui pariin päivään ja hyvä jos vuotoa tuli ollenkaan! Kivut ja pahoinvointi tiessään ja hemoglobiini on nyt tosi hyvä. Painoon tai mielialaan ei vaikuttanut mulla mitenkään, mutta yleensä paino nousee koska pillerit voivat kerätä nestettä elimistöön. Mutta se on ihan yksilöllistä kenelle sopii ja kenelle ei, itellä ne on normaalin elämän ihan pelastanut:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho no sullapa ne on sit toiminu tosi hyvin ne :) voikun ois itsellekin passannut, mutta ei..
   se kun on niin yksilöllistä miten toimii kenelläkin.

   Poista
 13. mulla ei muuten mitään ongelmaa, mutta oon muutenkin luonnostaan aika laiha joka mua ärsyttää niin nää pillerit laihduttaa mua lisää mikä ärsyttää ihan sikana! vaikka syön ruokaa normaalisti ja aika paljonki:D et juuuu odotin et ois tullu vähä muotoja mut pienimmätki lähti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aijaa, harmi :/ joo kaikilla näköjään ainakin jonkin sortin haittavaikutuksia noista pillereistä. Itse ollut jo useamman vuoden ilman ja en kyllä kaipaa niitä pillereitä takaisin.. :D

   Poista