torstai 5. maaliskuuta 2015

Brookies


Kerroin tossa viime ystävänpäivän tienoilla leiponeeni cookiesien ja brownies -leivosten yhdistelmää eli Brookies -leivoksia. Lupailin silloin laittaa reseptin joku päivä tänne, joten tässä se tulee ennenkuin unohdan koko jutun kokonaan :-D

Brookiesit jos mitkä saavat jokaisen pahimmankin sokerihiiren makeanhimot laannutettua vain yhdellä palalla. Näitä ei todellakaan voi syödä kerralla paljoa, todella tuhtia (mutta hyvää!) tavaraa. Ottakaa haaste vastaan; leipokaa näitä ja yrittäkää syödä useampi pala ilman äklöä tunnetta :-D


Brookies

Brownie-taikina:


160 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja


Cookie-taikina:

125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaarouhetta

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Ota voisula pois liedeltä ja lisää suklaapalat sekaan. Sekoita seosta niin kauan, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon sokerit, suola, munat ja jauhot. Kaada taikina suht. pienen leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Esipaista brownie -pohja 200 -asteisessa uunissa noin 10-15 min. Paistoaika riippuen siitä, kuinka taikinamaista haluat pohjan olevan.

Valmista cookie -taikina brownien ollessa uunissa. Ensinnäkin vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa. Lisää vaahdon sekaan muna ja pian tämän jälkeen myös vaniljasokeri sekä leivinjauhe. Kaikki jauhot sekoitetaan taikinan joukkoon parissa erässä ja viimeisenä mukaan lisätään suklaarouhe.

Huom: muista ottaa brownie ajoissa pois uunista! Suosittelen aina käyttämään vaikka puhelimen ajastinta apuna.

Lisää esipaistetun brownie -pohjan päälle cookie -taikina pieninä nokareina. Älä sen kummemmin tasoita taikinaa pinnalle mitenkään. Laita takaisin uuniin ja paista leivosta  vielä noin 12-15 min.

Anna brookiesin jäähtyä ja siirrä myöhemmin jääkaappiin viilentymään. Leikkaa kylmänä paloiksi ja nauti!

Vinkki: Suosittelen käyttämään brownie -taikinassa mahdollisimman vahvaa tummaa suklaata. Itse käytin Maraboun Premium 86% Cocoa- tummaa suklaata ja toimi  taikinassa täydellisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti