keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Paris


No hei pitkästä aikaa! Vai pitäisikö sanoa Bonjour ;D

Pariisi- viikonlopusta on palauduttu rennosti takaisin arkeen tai jos nyt niin voi sanoa, kun tässä kesälomalla kerran ollaan :D En vaan vieläkään voi oikein käsittää, ettei mun tarvii töihin mennä kuin vasta ensi kuun puolessa välissä, huippua!

Mutta niin siihen Pariisin kolmen päivän pikavisiittiin; elikkäs me perjantaina lennettiin Norwegianilla ystäväni Heidin kanssa kesäiseen Pariisiin ja osattiin kuin osattiinkin suunnistaa isossa kaupungissa ihan kahdestaan, välillä paikallisilta neuvoa kysyen. Meidän hotelli Classics Hotel Parc des Expositions sijaitsi yllättävänkin hyvällä paikalla ja oli todella mukava ja viihtyisä. Kaikki tarpeellinen löytyi läheltä kuten vaikkapa Mairie Díssyn metropysäkki, ravintola, pari kahvilaa ja leipomoa sekä Monoprix, joka on siis ihan peruskauppa mistä sai kaikkea hedelmistä ja leivonnaisista viineihin ja kosmetiikkaan. Samanlainen kuten vaikkapa Prisma tai Citymarket täälläpäin. Perjantaina me ei ehditty sen kummemmin mitään enää tekemään. Vähän tutustuttiin meidän hotellin lähiseutuun ja siitä sitten hotelliin ihanan kylpyammeen kautta nukkumaan.

Lauantaina riitti tekemistä senkin edestä, koska käytiin ensinnäkin Rue de Rivolilla shoppailemassa, Eiffelillä nauttimassa pienestä piknikistä ja ihailemassa maisemia, Riemukaaren luona, Seinen tunnin pituisella risteilyllä sekä loppuillasta päädyttiin vielä Seine-joen varrella pidettäviin ulkoilmabileisiin. Saimme erään ranskalaisen kautta ilmaiset sisäänpääsyt paikalle. Siellä nautittiin sitten yhdet (superkalliit, ja pahanmakuiset..) mojitot ja innostuttiin jopa tanssimaan söpön DJ:n miksaaman musiikin tahtiin. Mikäs siinä tanssiessa ja juhliessa iltahämärässä kauniisti loistavan Eiffelin juurella :D 

Sunnuntaisin pariisilaiset viettävät näköjään pyhäpäivää ihan olan takaa eli suurin osa kaupoista ja ravintoloista oli kiinni. Voi kun olisi tajunnut aiemmin ottaa asiasta selvää, ettei jättäisi sunnuntaita kunnon shoppailupäiväksi, kuten meillä oli ollut suunnitelmissa, haha :D Pariisin kuuluisimmalla kadulla Champs Elyseellä käytiin kävelemässä ja täyttämässä meikkivarastoa Sephoran suuressa liikkeessä sekä hakemassa niitä maailmankuuluja macaronseja Ladureelta. Siellä siis oli sentään jotkin liikkeet avoinna :D Myöskin eräs ostoskeskus La Defensessä oli onneksemme sunnuntaisin avoinna ja sinne ehdittiin pariksi tunniksi kiertelemään illan saatossa. Ennen sitä käytiin vielä paikallisen opastamalla kävelyllä Montsourisin alueella. Ihasteltiin mm. upeita Pariisin puistoja, joista kauneimmaksi osoittautui Luxembourgin puisto. Ei oltu ainoita aurinkoista sunnuntaipäivää puistossa aikaansa viettäviä. Puisto oli täyttynyt muun muassa lukuisista auringonpalvojista, lenkkeilijöistä sekä leikkikentällä iloisesti kirmailevista pikkulapsista.

Maanantaina ehdittiin vielä ennen lentokentälle lähtöä käydä täyttämässä jo muutenkin täynnä olevaa matkalaukkua Monoprixin kaikenlaisilla herkuilla, mitä ei Suomen kaupoista saa. Tämän jälkeen vielä suunta La Defenseen ja sieltä vähän lisää ostoksia, jotta viimeisetkin tyhjät paikat saataisiin laukusta täytettyä. Illalla sitten lähti paluulentomme Orlyn kentältä ja koko ilta ja yö meillä meni matkustaessa kohti Iisalmea. Tiistaiaamuna sitten vähillä bussissa nukutuilla unilla touhuamaan ja asettumaan takaisin taloksi :D 

Kaiken kaikkiaan mukava reissu nyt takana. Kuitenkaan ei Pariisi päässyt mun top 3 -matkakohteisiin. Esimerkiksi New York ja Lontoo voittavat Pariisin omasta mielestäni ihan mennen tullen. Kaunis kaupunki kylläkin on, mutta ei aivan sellainen minun ihanne matkakohde, jonne olisi ihan pakko päästä heti uudelleen :)

4 kommenttia:

  1. Ihana! Mäkin haluan joskus Pariisiin, ihan mahtavia kuvia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) Joo onhan se kyllä ihan vierailun arvoinen kaupunki! :D

      Poista