tiistai 13. lokakuuta 2015

12 elämänohjetta

Heips,

Mulla olisi pari postausideaa tällä hetkellä jemmassa toteuttamista varten, mutta.. mutta mutta :D Mä en saa kuvattua niihin tarvittavia kuvia arkena, koska tää saamarin pimeä syksy plus kämpän huonot valot ovat todella huono yhdistelmä bloggaamista(kin) ajatellen. Muun muassa kuukauden suosikit -postaus olisi mielessä sekä uuden MK:n pikkusöpöläisen esittely :> Miltäs kuulostaisi?

Mutta nyt tän postauksen aiheeseen; en muistaakseni ole aikaisemmin kirjoittanut tällaista elämänohje -tyylistä postausta, joten nyt kyseisen ajattelin tekaista :) Nää on varmaan monelle selvää pässinlihaa, mutta uskokaa tai älkää, ei näitä asioita tule ajatelleeksi aina. On hyvä välillä muistuttaa näistä asioista ja hienoa olisi jos tän postauksen voimin saisin siellä ruudun toisellakin puolella olevia miettimään elämäänsä paremmalta kantilta :) • Älä vertaa itseäsi muihin.
- Tämä on varmaan sellainen mihin jokainen on ainakin kerran elämässään syyllistynyt. Verrataan omaa elämää ja itseään toisiin. Oli se sitten joku hyvin elämässä pärjäävä kaveri taikka supersuosittu bloggaaja, jonka elämä vaikuttaa ruudun takaa niiin täydelliseltä ja vaivattomalta. Kaikilla on omat murheensa ja puutteensa. Kukaan ei ole täydellinen, eikä koskaan tule olemaankaan. Kukaan ei KOSKAAN ole verrattavissa toiseen ihmiseen, kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia omalla tavallaan. Opi hyväksymään se ja arvosta itseäsi ja elämääsi. 

 • Opi antamaan anteeksi - muille ja itsellesi.
- Jokainen tekee elämänsä aikana virheitä. Tärkeää on se, että ottaako virheistään opiksi vai jatkaako niiden tekemistä toisensa jälkeen. Yleensä vasta virheitä tekemällä oppii, ja täten voi tulla paremmaksi ihmiseksi. Ole itselle ja muille armollinen. Varsinkin itselle anteeksiantaminen voi olla erityisen vaikeaa ja syyllisyys voi ajaa itsesi ihan pohjalle. Anna asian olla, jatka elämääsi ja opi erheistäsi. Miksi kuluttaa energiaa turhaan vihanpitoon ja kaunan kantoon? Hyväksy, että ihminen kuin ihminen osaa olla välillä erehtyväinen. Edelleenkään kukaan meistä ei ole täydellinen.

 • Kunnioita vanhempia.
- He ovat ansainneet kaiken kunnioituksen ja arvostuksen. He ovat kasvattaneet meidät ja tehneet kaiken sen eteen, että meillä on hyvä olla.

 • Rakasta itseäsi.
- Pidä huolta terveydestäsi. Muista liikkua ja syödä hyvin. Tee asioita, joista pidät. Ole armollinen itsellesi ja hyväksy puutteesi ja löydä hyvät puolesi. Sä oot itsesi kanssa koko elämäsi loppuun asti, joten sun olisi parempi rakastaa ja huolehtia kuin vihata ja olla välittämättä itsestäsi :D Ja se on totta, että sinun pitää ensin rakastaa itseäsi ennenkuin voit rakastaa ketään toista.

 • Älä koskaan menetä toivoasi.
- Koskaan, ei koskaan pidä luovuttaa! Asioilla on aina tapana järjestyä, tavalla taikka toisella. Jokaisen elämässä tulee vastaan menetyksiä ja epäonnistumisia. Sieltä pohjalta on vaan noustava ja jatkettava matkaa. Suunta on aina eteenpäin! Muista, että sateen jälkeen paistaa se aurinkokin :)

 • Älä koskaan pidä mitään tai ketään itsestäänselvyytenä.
- Muista nauttia ja pitää huolta siitä mitä sinulla on juuri nyt. Asiat, jotka on sulle tärkeitä, vaativat huolenpitoasi ja aikaasi. Älä koskaan laiminlyö mitään sinulle tärkeää. Ole tyytyväinen siihen mitä sinulla on ja näytä se :)

 • Opi arvostamaan pieniä arkisiakin asioita.
- Lopulta ne osoittautuvat niiksi elämän tärkeimmiksi asioiksi, usko tai älä :) Opettele siis nauttimaan niistä arjen pienistä hetkistä, oli se sitten rakkaan kanssa vietetty leffailta omalla sohvalla taikka ihanan positiivinen ja iloinen kassatäti tai puhtaat lakanat tai oma tyytyväinen lemmikki tai hyvät yöunet tai ihan mitä vaan. Kaikki lähtee niistä arjen pienistä iloista!

 • Pidä puolesi äläkä koskaan anna kenenkään toisen hallita sinua.
- Älä koskaan anna toisen talloa sinua jalkoihinsa. Opi pitämään puolesi ja pidä kiinni periaatteistasi. Kiltti on hyvä olla, mutta älä koskaan ole liian kiltti. Liika kiltteys yleensä johtaa hyväksikäyttämiseen ja lopulta tekee sinut itsesi onnettomaksi. Älä omistaudu liikaa toiselle ihmiselle, varsinkaan jos et saa samalla mitalla takaisin.

 • Ole kohtelias kaikille.
- Niin se metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Aina on hyvä olla kohtelias tuntemattomillekin ihmisille. Et voi koskaan tietää, mitä he ovat sillä hetkellä läpikäymässä elämässään. Yksikin kiva sana taikka pieni hymykin voi pelastaa toisen päivän :) Niinpä muista jakaa positiivisuutta missä ikinä kuljetkin.

 • Uskalla unelmoida ja tee töitä unelmiesi eteen.
- Unelmat ovat tehty toteutettaviksi! Älä jää pelkästään haaveilun tasolle vaan nosta perse penkistä ja tee asian eteen jotakin. Pieni askel kerrallaan, lopulta kyllä pääset tavoitteeseesi, jos tarpeeksi paljon uskot ja haluat.

 • Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on, äläkä keskity siihen mitä sinulla ei ole.
Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on; tulet saamaan vielä lisää. Jos keskityt vain siihen mitä sinulla ei ole, et ikimaailmassa saa tarpeeksi.
Juuri näin!
Kukaan ei tuppaa olemaan täysin tyytyväinen siihen mitä on ja omistaa. Aina pitäisi olla jotain enemmän ja aina vain parempaa. Luovu tästä ajatusmallista ja opi pitämään siitä mitä sinulla jo on :) Sä et tarvitse kaikkea. Sulla on kyllä hyvä juuri noin. Laita asiat tärkeysjärjestykseen.

 • Lopeta suorittaminen ja nauti elämästä.
-Tätä näkee harmittavan paljon ja varsinkin naisilla todellatodella yleistä.. Pitää olla täydellinen vaimo, äiti, työntekijä, tyttöystävä, kaikkea. Kalenterin pitää pursuta lukemattomista askareista ja harrastuksista. Pitää olla menossa siellä ja täällä, hoitaa kaikki, olla mahdollisimman kauniina ja edustavana. Näyttää muille. Olla tehokas. Saada mahdollisimman paljon aikaan ja mahdollisimman hyvin. Ihan hyvä ei kepaa, pitää olla täydellistä. Nyt herätys! Lopettakaa tuollainen ylisuorittaminen! Relax, take it easy :D Itse en koe itseäni onneksi tällaiseksi, mulla ei ainakaan mene yhtään överiksi, mutta tiedän henkilöitä joilla se on juuri tällaista ja niitä kyllä riittää.. :D Hengähtäkää ja asettukaa hetkeksi aloillenne. Elämä ei ole tehty suoritettavaksi vaan elettäväksi! Löysää nyörejä ja luovu liioista velvollisuuksista ja vaatimuksista. Pysähdy nauttimaan, elämä osaa olla varsin ihanaakin, kun sen oikein oivaltaa :DSiinäpä muutaman sananen. Keksisin näitä vaikka kuinka paljon lisää, mutta kello alkaa olla jo niin paljon, että pakko painua pehkuihin. Laittakaa ihmeessä mielipiteitä, oliko tällanen postaus kiva vaiko ei :) 2 kommenttia: