sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Pumpkin Pie


Jokunen varmaan muistaa, että uhosin leipovani kurpitsapiirakkaa ja tässä se on. Nyt on kurpitsapiirakka-neitsyys menetetty sekä leipomisen että myöskin maistamisen osalta. En siis ole koskaan aiemmin maistanut kyseistä ruokaa saatikka valmistanut yhtikäs mitään kurpitsasta taikka edes tiennyt miltä kurpitsa maistuu. Täten mulla ei ollut mitään hajua siitä, mitä olisi luvassa ja että ylipäätään meneekö kyseinen leipomus edes kurkusta alas.. :D Tällaset ylläriruoathan on just niitä parhaimpia kun ei tiedä yhtään mitä odottaa!

Reseptiä en sen erityisemmin tänne itse kirjoittele, mutta laitan oheen linkin piirakan ohjeeseen :)

Teitä varmaan kiinnostaa eniten, miltä kyseinen tekele maistuu? -Se on todella hankala kuvailla, jokaisen pitäisi maistaa se itse. Mutta joo kyllä oli ihan hyvää :) Ei mikään mun lemppariherkku, mutta syötävää kyllä ja erilaista mitä muut leivonnaiset. Jännän makuinen :D Voisin verrata kurpitsapiirakkaa kaneliseen omenapiirakkaan sekä  ihan pikkusen piparitaikinaan ja jopa aavistuksen sellaseen makeaan lanttulaatikkoon. Parempaa kuitenkin kuin lanttulaatikko, sentään :D Mausteinen ja jouluinen herkku siis kyseessä. Erityisen hyvin kurpitsapiiraan kanssa käy vaniljajäätelö! Täydentävät toisiaan todella hyvin. Tähänhän olisi voinut lisätä päälle pekaanipähkinöitä, mutta itse en jaksanut alkaa sen enempää panostaa koristeluun. 

Uskon varmasti, että monet eivät tätä amerikkalaisten perinneherkkua ymmärrä.. ja juu ei tosiaan oo ihan se mun suosikkikaan. Tämänkin makuun kyllä tottuu, kun sitä syö :D Ihan on vaan makutottumuksista kiinni pitääkö vai ei. 

Mites teillä? Ootteko koskaan maistaneet kurpitsapiirakkaa tai muuta kurpitsaista leivonnaista? Mitä tykkäsitte? Herkkua or not?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti